Verslag Corporatieplein Online

Afgelopen donderdag, 24 september 2020, was MY-LEX aanwezig bij Coporatieplein 2020, de informatiebeurs voor woningcorporaties. Na een paar noodzakelijke aanpassingen werd dit evenement uiteindelijk online georganiseerd. Als vertegenwoordiger van MY-LEX was Yassin Lachkar zowel online aanwezig als op locatie (een beperkt aantal mensen mocht op de beursvloer netwerken).

Een digitale beurs, hoe werkt dat nu?

Dit was de eerste keer dat Corporatieplein online werd georganiseerd, dat was voor ons ook nieuw, maar “in deze tijden is het fijn om een beurs te mogen bijwonen, al is deze digitaal”, aldus Yassin. “Het fijne van een beurs is dat je normaal gesproken relatief veel informele contactmomenten hebt met bezoekers en exposanten. Hieruit ontstaan mooie contacten en dito ideeën. De digitale versie van de beurs biedt deze mogelijkheden in mindere mate. Ook levert een beurs voor de sales afdeling vaak concrete leads. Of dat bij een digitale versie ook het geval is moet de nabije toekomst uitwijzen.” Toch werd er ook een fysiek onderdeel aangeboden, waardoor met name de verschillende exposanten konden netwerken. “Ondanks dat bezoekers niet welkom waren was het toch fijn om als exposant aanwezig te zijn op de beursvloer in Houten. Zo kon de focus volledig op de beurs gericht worden i.p.v. dat je daarnaast toch je andere werkzaamheden tussendoor hebt.” “Omdat het programma volgens een vast format was ingericht was er minder ruimte voor spontane gesprekken met bezoekers, dat werd wel gemist door de exposanten. Een voordeel hiervan was dan weer dat de aanwezige exposanten de tijd konden nemen voor elkaar. In onze business (zeker met MY-LEX Pro®), is het zeer nuttig om ook je potentiële partners te ontmoeten en inhoudelijk te spreken.”

Product pitches

MY-LEX verzorgde op deze dag ook twee pitches, korte product/bedrijfspresentaties om de woningcorporaties kennis met ons te laten maken. Dit was top omdat wij hier nog niet heel bekend zijn, maar met MY-LEX Pro® wel veel voor deze organisaties kunnen betekenen. Dankzij een goede voorbereiding heeft Maarten Jan Horck, een dijk van een verhaal neergezet om MY‑LEX te presenteren aan de woningcorporatiemarkt. Dit zorgde voor een bevestiging van de behoefte aan onze producten in deze branche. De eerste demo’s bij woningcorporaties zijn intussen ingepland.

Het laatste nieuws en updates