Overheid 360° Congres 2019

Op 9 oktober 2019 zijn wij weer als partner aanwezig op het congres Overheid 360°! Hét jaarlijkse congres over digitale transformatie binnen de lokale overheid.

Samen op weg naar een slimme overheid

Verandering in de samenleving ging nog nooit zo snel als nu. En ondanks de economische voorspoed blijven de maatschappelijke vraagstukken zich aandienen: persoonsgegevens vallen zomaar in verkeerde handen, wegen verstoppen en de vraag naar schone energie neemt toe. Deze tijd vraagt om een andere manier van denken en doen, ondersteund door solide ICT.

Digitale Transformatie

Digitale transformatie raakt de hele organisatie, van strategie, data, cloud tot aan de veiligheid van uw burgers. Een goede samenwerking is key. Daarom staat “Samen op weg naar een slimme overheid” dit jaar centraal tijdens het congres Overheid 360°. Het congres biedt een programma vol met inspiratie, best practices en masterclasses rondom digitale transformatie, verdeeld over vier subthema’s:

  1. Informatie strategie: Hoe gebruiken innovatieteams ICT en data om te komen tot fundamentele verbetering? Hoe maakt u toekomstgerichte keuzes in ICT met enerzijds een solide basis en er anderzijds ruimte is voor innovatie.
  2. Datagedreven overheid: Overheidsinstanties hebben heel veel data tot hun beschikking. De kunst is die data te gebruiken en te combineren voor het creëren van toegevoegde waarde voor de samenleving.
  3. Veilige overheid & samenleving: Hoe zorgt u binnen uw organisatie voor optimaal gebruik van data en nieuwe technologieën? Én hoe houdt u controle over de data?
  4. IT Outsoursing & Cloud Computing: Door te kiezen voor cloud oplossingen of het nemen van abonnementen op applicaties wordt de gemeente ontzorgt. Tegelijkertijd willen gemeenten zelf zeggenschap houden over de achterliggende data. Het hebben van toegang tot deze data is cruciaal om cross- sectorale analyses te kunnen maken.

Data vinden met MY-LEX

Voor alle vier de thema’s is data de basis. Maar hoe weet je dat je de juiste data hebt? En waar vind je deze? MY-LEX levert contentintegratiesystemen waarmee je eenvoudig, snel en betrouwbaar, de juiste informatie vindt, ongeacht de bron of het medium waarmee je zoekt. MY-LEX Overheid® is volledig te integreren in primaire systemen zoals uw zaaksysteem, klantcontactsysteem of intranet.

Ook als data uitgefaseerd moet worden kan deze inzichtelijk gehouden worden met MY-LEX Legacy®. Of u nu wilt migreren van of naar bekende systemen, álle informatie wordt overgenomen, netjes opgeslagen in open formaat, waarna ‘oude content’ ontsloten wordt in de nieuwe omgeving.

Meer weten over onze oplossingen? Meld u nu aan, via onze registratielink. (Voor medewerkers van gemeenten, provincies en rijksoverheid en publieke organisaties is deelname kosteloos.)

Het laatste nieuws en updates