Optimale informatiestroom binnen corporaties creëren

Op 24 september 2020 vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Marketing Communication Manager Jaimy Wondergem – Van Dun.

“Het doel van MY-LEX is het creëren van een optimale informatiestroom binnen organisaties om medewerkers snel en efficiënt te laten werken,” begint Jaimy het gesprek. “Tijdens de beurs adviseren we bezoekers daarom graag over oplossingen omtrent documentbeheer, van het gebruik en bewaren tot de archivering en vernietiging. De MY-LEX Suite – onze totaaloplossing voor databeheer, ontsluiting en archivering – kan daarbij uitkomst bieden.”

Compleet beeld van data

Tijdens het evenement organiseert MY-LEX ook twee kennissessies. Jaimy: “De eerste sessie toont hoe een organisatie eenvoudig een compleet beeld krijgt van alle gegevens in hun ongestructureerde data en eenvoudig kan zoeken in alle systemen. Dit helpt om grip te krijgen op de data en om deze bijvoorbeeld AVG-proof te maken. Ons API-gedreven contentintegratiesysteem kan zelf beheerd worden, indien gewenst via een eigen applicatie of via ons portaal. Belangrijk is dat de verschillende toegangsrechten vanuit de gekoppelde bronnen behouden blijven.”

Uitfaseren van Legacysystemen

“Daarnaast vertellen we in onze tweede sessie over het uitfaseren van legacysystemen. Veel organisaties hebben oude systemen met data die bewaard of gecontroleerd vernietigd dienen te worden. Migratietrajecten naar andere systemen zijn vaak kostbaar en tijdrovend. Middels MY-LEX Legacy ontsluit je de gegevens uit zowel de oude systemen als uit de nieuwe applicatie, terwijl oude applicaties worden uitgefaseerd. Zo regel je eenvoudig toegankelijkheid op basis van eigen beveiligingsinstellingen en verbeter je zowel de kwaliteit van de data als de efficiëntie van je medewerkers.”

Bron: CorporatieMedia

Het laatste nieuws en updates