Gemeente Coevorden breidt zoeksysteem uit met MY-LEX Legacy

Gemeente Coevorden is al geruime tijd gebruiker van MY-LEX Overheid® voor het doorzoeken van verschillende gekoppelde zaaksystemen. Onlangs kregen onze consultants de vraag of wij ook konden adviseren bij het uifaseren van een van deze systemen. Hiervoor bieden wij de uitbreidingsmodule MY-LEX Legacy®.

Vooronderzoek voor uitfaseringstraject

Met behulp van MY-LEX Legacy® is het mogelijk om eenvoudig data uit een (verouderd) DMS of zaaksysteem uit te faseren. Bij gemeente Coevorden zijn wij gestart met een vooronderzoek om de opties t.a.v. archiefbeheer te bespreken. Bij een dergelijk traject komt een van onze gespecialiseerde consultants langs en maakt een inventarisatie van de benodigde werkzaamheden. Daarbij kan gedacht worden aan het analyseren van metadata, beoordelen van datakwaliteit, eventueel benodigde connectoren, vernietigingsdatum, onderlinge relaties tussen bronnen, etc. Daarna krijgt de gemeente een voorstel met daarin verschillende scenario’s, bijvoorbeeld als uitgangspunt het inzetten van MY-LEX Legacy® als archiefbeheerapplicatie (voldoen aan archiefwet richtlijnen).

Waarom kiezen voor MY-LEX?

“Uitfaseren van een DMS is een flinke klus. Het is fijn een partij te hebben die meedenkt en die snel kan schakelen. Al lange tijd maken we naar alle tevredenheid gebruik van MY-LEX Overheid®. Uitbreiding naar MY-LEX Legacy® ligt dan al snel voor de hand. Herkenbaarheid en het gebruiksgemak van MY-LEX Legacy® hebben mede een grote rol gespeeld in de keuze voor deze uitbreiding. We verwachten met de uitfasering van het DMS een mooie stap te hebben gemaakt in het verder op orde krijgen van onze informatiehuishouding. Hierin zal ook MY-LEX Legacy® een stevige plek gaan innemen.” Aldus Alexandra Janssen, Regisseur Informatie en -dienstverlening bij gemeente Coevorden.

Wanneer de werkzaamheden aan onze kant zijn afgerond dragen wij na een nazorgperiode, het project over aan de interne beheerorganisatie van de gemeente.

Wij danken gemeente Coevorden voor de fijne samenwerking tijdens dit unieke project.

Indien u meer informatie wenst over dit project of andere vragen heeft over een migratietraject, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Het laatste nieuws en updates

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang 6 keer per jaar onze nieuwsbrief met updates, nieuwtjes over MY-LEX en de laatste ontwikkelingen omtrent datamanagement.