De gemeente Oldambt neemt MY-LEX Overheid® in gebruik en maakt daar een feestje van. Terecht natuurlijk. Desalniettemin uniek. Alexandra Janssen, team informatie, cluster Dienstverlening van de gemeente heeft er werk van gemaakt. Twee dagen  is er ruimte gereserveerd om alle medewerkers van de gemeente de kans te geven om vragen te stellen over het systeem, zodat iedereen vanaf nu voortvarend aan de slag kan met deze interne “Google” zoals hij door sommigen wordt genoemd.

Even snel iets opzoeken op het net… wie doet het niet? Het is heel gewoon om online je boodschappen te doen, schoenen te kopen, verzekeringen af te sluiten. Met MY-LEX Overheid® zoek je met hetzelfde gemak ook op de werkplek even snel de informatie die je nodig hebt. Informatie die precies op jouw behoefte is afgestemd. Daarbij is MY-LEX Overheid® zo ingericht dat iedereen snel en zonder veel instructie er direct mee kan werken. Net als thuis. De werkwijze is dezelfde. De inrichting is echter exact omgekeerd. Daar waar Google een bulk aan informatie genereert van waaruit je zelf de juiste informatie moet filteren, zijn de resultaten die in de MY-LEX Overheid® omgeving naar voren komen direct toegespitst op de informatiebehoefte van de gebruiker. In dit geval de gemeentemedewerker.

Mike de Ruiter en Alexandra Janssen

MY-LEX Overheid® is zo ingericht dat zij snel en op een heel gebruiksvriendelijke manier alle bronnen doorzoekt die aan het systeem zijn toegevoegd. Externe- en interne bronnen met informatie die ertoe doet. Kwalitatieve informatie, ontsloten op de zoekterm die wordt ingevoerd, vrij van commerciële belangen en subjectiviteiten. Op voordracht van de interne organisatie en coördinerend specialist (in het geval van de gemeente Oldambt, Alexandra) wordt bepaald welke bronnen aan MY-LEX Overheid® worden toegevoegd. Met een startpagina die naar ieders individuele wens kan worden ingericht en een krachtige thesaurus waardoor ook synoniemen en zelfs spelfouten van de ingevoerde zoekterm worden meegenomen, vind je op een heel natuurlijke, organische manier je weg door de veelheid aan informatie die onder je vingertoppen ligt. De wereld ontsloten. Een wereld aan informatie, toegespitst op jouw individuele informatie behoefte, geënt op de werkzaamheden die je uitvoert, specifiek, kwalitatief hoogwaardige informatie die jou ondersteunt in jouw dagelijkse werkzaamheden.

En zelfs als je niet altijd actief op zoek wilt gaan naar informatie en toch op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen, aanpassingen, wet- en regelgeving, kamerstukken en lokale bewegingen is MY-LEX Overheid® een uitkomst. Met een startpagina die je naar eigen inzicht als een knipselkrant “in elkaar klikt” met de functionaliteiten en bronnen die jouw interesse hebben en de persoonlijke e-mail notificatie die je naar eigen voorkeur instelt begin je de dag met alle voor jou relevante informatie. Makkelijker kan het niet.

De medewerkers die op deze twee informatiedagen aanwezig zijn zijn dan ook enthousiast. De vragen die er zijn worden door MY-LEX® projectmanager Mike de Ruiter en intern projectleider Alexandra Janssen naar ieders tevredenheid beantwoord. Enige onduidelijkheid op een plezierige manier uit de doeken gedaan. En voor iedereen die niet aanwezig kon zijn is er altijd nog de handleiding en e-learning omgeving van MY-LEX Overheid® die met behulp van instructiefilmpjes laat zien hoe je MY-LEX Overheid® het best gebruikt.

Een dag in de gemeente Oldambt: vier locaties, drie prettige interactieve introductie bijeenkomsten, twee dagen onder leiding van één enthousiaste projectleider…. Ik heb mij uitermate vermaakt. Was aangenaam verrast over de aandacht die aan deze dagen is besteed. De zoeklampjes die werden meegegeven, de notificaties die her en der verspreid hingen…. mooi gedaan. Dank Alexandra voor het inspirerende enthousiasme waarmee je de introductie van MY-LEX Overheid® hebt vormgegeven. De MY-LEX Overheid® pijlen op de grond die mij de weg wezen naar de verschillende vergaderzalen, ik volg ze in omgekeerde volgorde weer terug. Terug naar huis. Naar Nijmegen.

Vanochtend vroeg had ik nog niet heel erg door hoe ver de gemeente Oldambt van mijn thuishaven Nijmegen ligt. Voorbij Zwolle één lange, stille weg voor me. Door de mist naar Winschoten, Scheemda, niet wetende hoe lang de weg nog zou zijn. Nu, met deze fijne dag in een voor mij onbekende, maar mooie omgeving, in het hoofd geniet ik met volle teugen van de prachtige herfsttinten die mij in de late najaarszon tegemoet schitteren. Diezelfde stille, lange weg tot aan Zwolle…. Wat een heerlijk stuk rijden.

Door: Chantal Fransen