Duizenden nieuwe gebruikers

Goede, betrouwbare informatieontsluiting blijft van groot belang voor overheidsorganisaties en steeds meer gemeenten weten daarvoor MY-LEX te vinden. De afgelopen weken zijn o.a. gemeente Leeuwarden, de DDFK gemeenten, en gemeente Schagen gestart met het gebruik van MY-LEX Overheid®. Samen vertegenwoordigen deze organisaties duizenden nieuwe gebruikers!

Om aan de toenemende vraag naar de MY-LEX® zoeksoftware te kunnen blijven voldoen en onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen is de organisatie de afgelopen tijd ook weer gegroeid met een aantal nieuwe collega’s.

Informatiecentra en Veiligheidsregio's

Naast gemeenten zien wij ook een toename van andere gebruikers van de MY-LEX® zoeksoftware en aanvullende modules, zoals de Veiligheidsregio IJsselland, het Brabants Historisch Informatiecentrum en Provincie Noord-Holland. Het voordeel van de MY-LEX basistechnologie is dat deze ingezet kan worden bij elke organisatie met een grote hoeveelheid ongestructureerde data en systemen. Een aantal nieuwe klantorganisaties lichten wij graag nader toe.

Provincie Noord-Holland heeft voor MY-LEX gekozen n.a.v. de overgang die zij gaan maken van on-premise bronnen naar systemen in de cloud. Naast de standaard MY-LEX Overheid® zoeksoftware hebben onze projectmanagers in overleg met de provincie een speciaal architectuurplan gedefinieerd, waarin MY-LEX in fases een basisportaal neerzet waar telkens een aantal bronnen aan toegevoegd zal worden. Uiteindelijk worden alle relevante bronnen van de provincie gekoppeld en raadpleegbaar via een startpagina met één simpele zoekingang. Daarnaast verzorgen wij ook trainingen op locatie aan medewerkers die vervolgens hun collega’s wegwijs kunnen maken in het gebruik van het portaal.

Geografisch zoeken en uitfaseren

Veiligheidsregio IJsselland is de eerste organisatie in zijn soort die MY-LEX® zoektechnologie gaat inzetten om een aantal databronnen te ontsluiten. We beginnen met het ontsluiten van de netwerkschijven, e-mail en DMS. Later volgen wellicht meerdere bronnen. Voor veiligheidsregio’s is MY-LEX Maps® een interessante toepassing omdat deze GEO-informatie koppelt aan relevante documenten vanuit alle interne systemen.

Gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) zetten MY-LEX® in om interne systemen te doorzoeken. Bovendien wordt MY-LEX Legacy® ingezet voor het uitfaseren van een drietal legacy systemen. Hierdoor kan OWO met een schone lei verder in een nieuwe omgeving zonder data te hoeven converteren van oude systemen naar nieuwe. Geen duur en risicovol conversietraject(en), maar wel het voordeel om heel snel de oude systemen uit te kunnen zetten.

Met wederom een groep nieuwe klantorganisaties en collega’s gaat MY-LEX met een goed gevoel de zomerperiode in. Hierbij danken wij alle nieuwe en bestaande klanten voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij zien uit naar de oplevering van deze nieuwe projecten en de voortzetting van onze succesvolle samenwerkingen.

Het laatste nieuws en updates