Co-creatie ambtenarenportaal BHIC

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en MY-LEX werken al jaren samen om alle relevante informatie beschikbaar te stellen aan burgers, bedrijven en zorgdragers.

MY-LEX levert hiervoor een portaal welke alle relevante collecties (nu 24 openbare collecties) van de zorgdragers doorzoekbaar maakt, zowel voor publieke toegang (digitaaldepot.bhic.nl) als voor de ambtenaren van de zorgdragers, op basis van rechten en rollen.

De eindgebruikers kunnen zo op een zeer gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier, de gewenste informatie (zoals bouwvergunningen) vinden en direct inzien wanneer dit openbare informatie is. Indien de informatie auteursrechtelijk beschermd is, kan men heel eenvoudig via een e-formulier een verzoek indienen en ontvangen dan een downloadlink.

MY-LEX en BHIC hebben het portaal voor de ambtenaren, middels een co-creatie traject, volledig naar wens ontwikkeld. Met als resultaat dat het e-depot (Preservica) volledig ontsloten wordt middels full-text search, inclusief thumbnails en hiërarchische relaties.

Burgers, bedrijven en ambtenaren kunnen middels deze oplossing zeer eenvoudig zoeken, bladeren en verfijnen op voor hun relevante onderdelen.

Het laatste nieuws en updates

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang 6 keer per jaar onze nieuwsbrief met updates, nieuwtjes over MY-LEX en de laatste ontwikkelingen omtrent datamanagement.