Eindelijk anonimiseren in alle data tegelijk, door de nieuwe samenwerking tussen DataMask en MY-LEX

Door de nieuwe samenwerking tussen DataMask en MY-LEX, breidt MY-LEX haar productenpakket uit met een anonimisering module, onder de naam MY-LEX Text-Hide®.
Samenwerking met Datamast tbv anonimiseren

Anonimiseer eenvoudig gevonden documenten uit alle gewenste systemen, voor veiligere omgang met data

Zorg met MY-LEX Text-Hide® voor een uniforme toepassing van uw eigen anonimiseringsprotocol. Voorkom het tonen van vertrouwelijke gegevens en minimaliseer het risico op een datalek met deze effectieve tool.

“Na een lang voortraject, ben ik trots te mogen aankondigen dat door een integratie van de DataMask software in MY-LEX, wij nu ook anonimiseren van gegevens mogelijk kunnen maken in alle gekoppelde data tegelijk. Onze MY-LEX Suite® wordt zo steeds aantrekkelijker en biedt veelzijdige mogelijkheden voor verschillende afdelingen binnen onze klantengroep.” – Sean Moayedi, Commercieel Directeur MY-LEX.

Werking van de nieuwe module

Gebruikers van MY-LEX werken (indien zij daar rechten en toegang toe hebben) met vertrouwelijke gegevens, die niet voor iedereen binnen de organisatie inzichtelijk horen te zijn. Echter, kan een document wel andere relevante informatie bevatten. Met de nieuwe anonimisering module kangeselecteerde informatie, afkomstig uit alle ontsloten applicaties via MY-LEX, éénmalig geanonimiseerd worden en beschikbaar gesteld worden aan bevoegde gebruikers. Hiermee faciliteren wij ook het (handmatige) anonimiseringsproces van documenten, voor bijvoorbeeld een specifiek (WOB) verzoek van een extern persoon of bedrijf. De documentoutput wordt hierbij eenmalig geanonimiseerd ten behoeve van een export.

Nu de samenwerking een feit is, kunnen beide organisaties starten met de nodige ontwikkelingen. Zodra de nieuwe module gereed is worden onze gebruikers daar van op de hoogte gesteld!

Leonard van der Leeden, Directeur DataMask:

“De koppeling met MY-LEX betekent voor ons een heel mooie toevoeging aan onze propositie en een verdere invulling van de duidelijke visie van DataMask. Ons doel is om met de DataMask software en dienstverlening, overheidsorganisaties zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het voldoen aan de hoge verwachtingen rondom transparantie van haar besluitvorming. Daarbij kan dankzij DataMask ook de gegevensbeschermingswetgeving in acht worden gehouden door documenten effectief en snel te anonimiseren. De roep om een “open overheid” wordt steeds luider terwijl documenten die moeten worden gepubliceerd regelmatig gevoelige (persoons)gegevens bevatten. De belasting op overheidsorganisaties wordt hiermee steeds groter maar precies hiervoor heeft DataMask specifieke intelligente software ontwikkeld. Door de samenwerking met MY-LEX kunnen organisaties alle relevante documenten vinden, om deze vervolgens middels onze bewezen software en expertise veilig te anonimiseren.”

Het laatste nieuws en updates

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang 6 keer per jaar onze nieuwsbrief met updates, nieuwtjes over MY-LEX en de laatste ontwikkelingen omtrent datamanagement.